Klímakamrák kalibrálása 9 térbeli ponton
Hőmérséklet- és légnedvesség eloszlás mérés
Kalibráló laboratóriumunk vállalja hőmérsékleti terek referencia értékeinek meghatározását, páratartalom- és hőmérséklet eloszlás, valamint időbeni stabilitás mérését. A mérést a vonatkozó DKD ajánlásokkal összhangban, valamint a vevő igényeinek megfelelően végezzük üres, vagy rakománnyal töltött kamrákban, terekben, "A" vagy "C" módszer szerint.
Érzékelőinket 2-9 térbeli ponton, amennyiben a vevő másként nem rendelkezik, a DKD ajánlásnak megfelelően helyezzük el. A hőmérsékleti és légnedvesség értékeket a megrendelővel előre egyeztetett sorrend és hőntartási idő szerint, a kamra paramétereinek figyelembevételével állítjuk be. Amennyiben a vevő másként nem rendelkezik, az általános mérési módszer egy órás hőntartással és percenkénti mintavételezéssel dolgozik.
A mérési értékek kiértékelése során határozzuk meg az adott mérőpontok referencia értékeit, a beállított értékhez viszonyított eltérést, valamint igény esetén meghatározzuk a térbeli inhomogenitást és az időbeli instabilitást. Angol - Magyar kétnyelvű kalibrálási bizonyítványainkban a mérési eredményeket mind táblázatos, mind grafikus formában megjelenítjük.
Hőmérséklet és légnedvesség (páratartalom) eloszlás mérés:
- klímakamrák, hő-sokk kamrák, só és porkamrák
- hőlégszekrények, szárazszekrények
- mélyhűtők, hűtőszekrények, hűtőszobák
- sterilezők, autoklávok
- raktárak és egyéb klimatizált helyiségek
- hő-alagutak, alagútkemencék
- izzítókemencék, szárítókemencék
Az eloszlás mérés folyamata:
A kalibrálandó hőmérsékleti térben meghatározott térbeli pontokon hőmérséklet (és légnedvesség) érzékelőket helyezünk el, amelyek regisztráló egységhez csatlakoznak. A kalibrálást több hőmérsékleti és páratartalom ponton is elvégezzük, ezen pontokat a vevő határozza meg. A mérés eredménye változhat annak függvényében, hogy az adott tér üres, vagy esetleg bizonyos mennyiségű áruval töltött, ezért a vevő döntése, hogy a kalibrálást üres, vagy töltött állapotban kéri, esetleg mindkét módon megrendeli.
A különböző hőmérsékleti és páratartalom pontokat a vevő által meghatározott hőntartáson kalibráljuk. A mérési eredmények kiértékelésekor a megrendelő pontos képet kap a tér különböző pontjainak hőmérsékleti eltéréseiről, illetve a kamra időbeli hőmérséklet ingadozásairól.